Financieel

Een cliënt kan op betalende basis en op basis van gefinancierde rechtsbijstand door Robert Plieger worden bijgestaan. Ons kantoor biedt beide mogelijkheden aan.

Toevoeging

Indien een zaak wordt behandeld op basis van gefinancierde rechtsbijstand, betekent dit dat u voor een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand in aanmerking komt. U betaalt in dat geval een eigen bijdrage. Het restant van de vergoeding voor de advocaat betaalt de overheid. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. U mag bijvoorbeeld niet meer dan een bepaald maximum aan inkomen en vermogen hebben. Niet voor alle zaken wordt echter een toevoeging verleend. Voor inzage in de voorwaarden kunt u klikken op deze link, www.rvr.org. Naast de eigen bijdrage kunnen overigens nog wel griffierechten voor de rechtbank en andere vergoedingen verschuldigd zijn, bijvoorbeeld voor het opvragen van uittreksels.

Betalende zaken

Voor betalende zaken geldt normaal gesproken een uurtarief van € 150,00 per uur, exclusief 21% btw. In voorkomende gevallen kan een vast tarief worden afgesproken. Bij vragen over de kosten kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen.