Over Robert Plieger

Robert Plieger (1965) heeft een opleiding tot maatschappelijk werker gevolgd en is in het welzijnswerk werkzaam geweest. In die periode is zijn interesse voor het recht en het bijstaan van cliënten in geschillen en procedures gewekt. Daarom is hij aan de Rijksuniversiteit Maastricht van 1987 en 1991 een studie Nederlands Recht gaan volgen. Hierin heeft hij zich bewust met name gericht op het sociale recht. Na afronding van deze studie heeft mr. Plieger enige jaren als bedrijfsjuridisch adviseur gewerkt. Vanaf 1997 is hij advocaat te Arnhem en in 2000 heeft hij zich zelfstandig gevestigd.

Hij houdt zich bezig met de algemene praktijk en daarin met name met zaken op het gebied van het personen- en familierecht, het erfrecht en algemeen civiel recht. Hij staat met deze gebieden ingeschreven in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Door de jaren heen is Robert Plieger, naast zijn werk als advocaat, altijd actief (geweest) binnen (besturen van) verschillende verbanden. Hij is gehuwd en vader van drie (volwassen) zonen.